After ski 1[8]

Ut på tur – aldri sur!  Slik lyder temaet som Petunia har funnet på for Påskedags After Ski.

Uttrykket er jo kjent nok, men hva betyr det i bunn og grunn?  At jeg aldri er sur, derfor går jeg en tur?  At jeg aldri er sur mens jeg er ute på tur? At jeg aldri er sur etter at jeg har vært på tur?  At hvis jeg bare går en tur nå, så blir jeg aldri mer sur?

Å komme seg ut av stuetilværelsen og få rørt på skrotten og lufta ut under topplokket er udiskutabelt positivt.  Det er vel heller ingen tvil om at det er mulig å gå av seg en del frustrasjon.  Lange, stille vandringer kan gi plass for nye tanker og løsninger, som er umulig å få øye på innendørs.

Men “aldri sur”?  Nei, den er for drøy.

Jeg er ikke kjent for å være en sur person, men på skjærtorsdag gjorde skogsturen meg temmelig sur ei stund.  Innen jeg var hjemme igjen, var jeg bare litt sur og etter en dusj var jeg blid igjen.  Men altså, det var en kobling der, mellom tur og sur.

after ski 9

Vi hadde valgt ei løype litt for mye i høyden og møtte på snø.  Mitt fottøy var dårlig egnet til slikt.  Begynnende gnagsår ble verre, til tross for gnagsårplaster.  Jeg begynte å kave, og fikk kjenne på astmaen og et snev av angsten.  Følte at jeg hadde havna i ei bakevje.  Det skal ikke alltid så mye til.

after ski 10

Jeg ble ikke værende lenge i bakevja, for jeg hadde heldigvis godt følge og bilen i nærheten.  Men småsur på tur var jeg altså.

 

Linker til dagens After Skiere finner du her.

Reklamer