ABCrunde2logo_thumb3

K står for Kakeboks.  Uoriginalt men aktuelt tema i disse dager.  Antall fylte bokser pleier ikke bli så stort i denne heimen.  Tradisjonen krever et par tre kakeslag og så blir det gjerne noen sorter som varierer litt fra år til år.

Først ut i år var Kanelpinner.  De er fast innslag på kakefatet.  Oppskrifta er den samme som mamma brukte, og de smaker like godt i år som for femti år siden (ærlig talt vet jeg ikke akkurat når vi hadde dem for første gang, men de hører ihvertfall med blant barndomsjuleminnene).

kaker

Kanelpinner

200 g margarin

200 g sukker

1 eggeplomme

1 ss lys sirup

1 ts kanel

1 ts vanijesukker

1 ts natron

300 g hvetemel

———–

eggehvite, perlesukker og evt. hakkede mandler

———–

Rør margarin og sukker hvitt.  Tilsett resten av ingrediensene og bland godt.  Trill fingertykke pølser som legges på bakelate med god avstand mellom.  Trykk pølsene flate, pensle med eggehvite og strø perlesukker og evt. mandler på.

Stek ved 175 grader i 10 – 12 minutter.

Skjær opp mens de er varme.

Reklamer