Muffin er en reser på å lage strikkeoppskrifter til originale vaianter av de tradisjonelle selbuvottene.  Jeg har bestemt meg for at kattevottene skal ligge under et juletre nær meg julaften 2009.

I går begynte jeg på den første.  Eller rettere, jeg begynte på nytt på den første.  Hadde nemlig valgt Tynn alpakka fra DSA ved første forsøk, men det ble ikke fint.  Og så ble jeg så trøtt i henda av kombinasjonen glatt garn og glatte pinner.  Men med finull går alt så meget bedre.

pusevotter 2

Det går tregt med meg og mønsterstrikk.  For å få det tilnærmet jevnt må jeg strikke bare få pinner om gangen.  Nå er det lenge til jul, så det er greit.  Men så er det jo kjekt å bli ferdig også, for nye strikketøy venter på tur.

Så leste jeg at Lise har en vott som mangler partner.  Og tommel.  Ikke fordi Lise ikke strikker og strikker, men fordi Lise strikker på alt mulig annet enn vottene som skulle vært ferdige for lenge siden.  Dermed utfordret jeg henne til å la vottene bli et par i løpet av kommende helg.  Så skal jeg satse på å få ferdig en kattevott.  Lise tok utfordringen på strak arm.  Er ikke det bra, kanskje?

Reklamer