Først skvatt jeg.  Så ble jeg nysgjerrig.  Deretter betatt.

eddie 1

Dette er en av de flotteste korsedderkoppene jeg noen sinne har sett!  Nå kan det komme av at jeg ikke har turt å se så veldig nøye på noen edderkopp før, jeg har tross alt ei fortid som arachnofobiker.  Men det går an å venne seg til det meste og jeg har trent på å få denne fobien under kontroll.  Fascinasjonen for edderkopper har derfor hatt ei oppadstigende kurve. 

Jeg har funnet ut at det som er verst med edderkoppene er at beveger seg så fort.  Står helt stille i det ene øyeblikket for så plutselig å pile av gårde det neste.  Får meg til å skvette, og det liker jeg ikke.  Og så ser man dem ikke før man plutselig ser dem, liksom. 

eddie 2

Engang satt det en diger edderkopp på dorullen da jeg skulle rive av et tørk.  Herreverden, det var godt jeg var ferdig med det jeg skulle gjøre, ellers hadde jeg nok fått forstoppelse i ukesvis. 

Men tilbake til dagens eksemplar av arten.  Det er blitt kjøligere i været nå, og det er sikkert grunnen til at denne ikke virka direkte kjapp.  Jeg bestemte meg derfor for å forsøke å oppnå nærkontakt. 

Så helt enkelt var det faktisk ikke, for krabaten syns menneskehånda var voldsomt skummel.  Omsider lyktes jeg med å få et par bra bilder.

eddie 4

Jeg er ikke sikker på hva jeg er mest betatt av; den vakre edderkoppen, eller at jeg faktisk gjorde dette.
Jo, jeg er forelska i Araneus diadematus.

eddie 3

Til slutt fikk den lille, rare, redde skapningen komme tilbake til naturen.

eddie 5

Imponert?  Det er jeg og.

modig 

Litt av hvert om edderkopper
Korsedderkoppen

Reklamer