I dag kom denne lastebilen ryggende inn i tunet.

cont2

Den etterlot seg containeren her, og nå skal den fylles med likt og ulikt av skrot og husafyll. Det er utrolig hvor mye som har samla seg vi har samla i kjeller og på kott. For ikke å snakke om i skuffer og skap, kasser og esker. Det er så fryktelig vanskelig å kaste noe. Ikke gjør det saken bedre at vi lider av samme mani både mannen og jeg. Alt kan jo være kjekt å ha en dag. Og noe har man fått eller arvet, mens andre ting er det knyttet minner til.

Men nå er vi altså (nok en gang) klar til å gi slipp på et lass. At det kanskje går som det pleier, og huset snart er like fullt igjen, vil jeg helst ikke tro på. Det må da gå an å bryte denne dårlige samle-vanen.

Det er jo også slik at å bli kvitt et containerlass med skrot i et jafs, er så sin sak. Men det viktigste for å få (og beholde) et ryddigere og friskere hjem tror jeg er å la kastinga bli en del av den daglige aktiviteten. Når noe kommer inn over dørstokken, må noe annet ut. Jeg har jobbet mye med dette i tankene i lang tid, men har det ikke helt inne i praksis enda. Det kommer mange færre ting inn i huset nå enn for noen år siden, men det er altså vanskelig å få noe annet ut. Vi er klar for endinger!

cont1

Har du lyst til å ta et grep for få fjerna noen overflødigheter fra hjemmet ditt? Kanskje du som jeg kan finne inspirasjon hos Den grønne Sti og de andre som har hengt seg på utfordringen:

Den Grønne Sti: 365dager med decluttering

Reklamer